Ajankohtaista

Luontaishoitojen päivä 23.1. 2022

Luontaishoitojen päivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista luontaishoidoista.  Suomen Aromaterapeutit ry osallistuu Luontaishoitojen päivään omalla kampanjoinnillaan.

Luontaishoidot saivat oman vuotuisen teemapäivän Suomeen ensimmäistä kertaa 23. tammikuuta 2021. Teemapäivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista hoidoista, joilla on monta nimeä luontaishoitojen lisäksi - kuten täydentävät hoidot, vaihtoehtoiset hoidot, CAM-hoidot (Complementary and Alternative Medicine) ja Hyve-hoidot (hyvinvointia ja terveyttä edistävät hoidot).

Oman teemapäivän luominen on tärkeä askel kohti asiallisempaa keskustelukulttuuria sekä mahdollisuus syventää tietoutta muun muassa kuluttajien oikeudesta mennä luontaishoitoihin ja kertoa avoimesti terveydenhuollon ammattihenkilöille käyttämistään luontaishoidoista osana itsehoitoaan sekä koulutettujen ammatinharjoittajien oikeudesta tehdä työtä luontaishoitajana.

Luontaishoitojen päivän idean keksimisen jälkeen Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on halunnut toteuttaa päivän yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Yhteistyötä tekevässä Luontaishoitojen päivän suunnitteluryhmässä ovat mukana lisäksi Suomen Terveysjärjestö STJ ry, Luontaishoitoalan Foorumi ry  ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry. Tarkoitus on kannustaa yhdessä muita alan toimijoita, yrittäjiä, mediaa ja kuluttajia omalta osaltaan levittämään tietoa luontaishoidoista erityisesti teemapäivänä, jolloin yhdessä mahdollistamme yhteiskunnan avautumista luontaishoitojen valtavaan mahdollisuuteen vaikuttaa kansalaisten hyvinvointiin ja itsehoitoon.

Joulukalenteriarvonta on päättynyt ja onnetar arponut voittajan.

Suomen Aromaterapeutit ry:n hallitus kiittää kaikkia somessa joulukalenteriimme osallistuneita! Yhteensä kommentteja teiltä tuli ainakin 800 kappaletta, ja tuplasimme myös seuraajamäärämme, joka on vielä vaatimaton, mutta ihanasti teitä tulee lisää koko ajan.

Kommenteissa oli myös välillä kivoja kysymyksiä ja juttuja, joista inspiroiduimme ja keräämmekin niistä pienen koonnin tässä lähiaikoina.

Me onnittelemme lämpimästi voittajaa, Raija Passia, joka voitti itselleen kannatusjäsen-yrityksemme, Frantsilan luomutilan lahjoittaman, 100 euron lahjakortin. Kaunis kiitos myös Frantsilan Virpille.


Täältä voit seurata meitä Instagramissa: https://www.instagram.com/suomen_aromaterapeutit/

ja täällä Facebookissa: https://www.facebook.com/suomenaromaterapeutit

Kiitos kun seuraat ja olet mukana, haluamme tutustuttaa sinut aromaterapian saloihin ja oppia yhdessä lisää.