Ajankohtaista

Kannatusjäsen -yrityksemme Aroma Studio Hattara ilmoittaa:


Aromaterapian perusteet turvalliseen kotikäyttöön -kurssi alkaa syksyllä sekä Turun suomenkielisessä työväenopistossa sekä Paraisten työväen opistossa, kombissa.


Mitä on aromaterapia, mitä ovat eteeriset öljyt? Kiinnostaako sinua uusi tapa rentoutua ja hoitaa mieltä ja kehoa? Tällä kurssilla tutustutaan aromaterapian perusteisiin alkeista lähtien, ja opetellaan eteeristen öljyjen käyttöä eri tavoin.


Käymme läpi eri tuotantomenelmät, säilytyksen, kehon reaktiot, annostelun ym. Lisäksi käsitellään aromaterapian historiaa, laatukriteerit, vasta-aiheet ja turvallisuusseikat. Syvennytään tarkemmin tiettyihin öljyihin ja niiden käyttöön, tutustutaan tieteellisiin tutkimuksiin.


Opit kurssilla, miten voit aromaterapian avulla hoitaa itseäsi ja läheisiäsi kokonaisvaltaiseenhyvinvointiin tähtäävällä hoitomuodolla.


Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://aromastudiohattara.com/2023/07/27/aromaterapian-perusteet-aikataulussa-kansalaisopistossa/

https://kombi.pargas.fi/kurssiaineet/nayta/6001-046101117-aromaterapian-perusteet-turvalliseen-kotikayttoon?fbclid=IwAR0yiNaanOLTeKj5HBqiGDf0YR2Pf4Ttkx-42U0cFDwv55LQNV6MOp4jpuE


https://uusi.opistopalvelut.fi/turku/fi/course/13984/?fbclid=IwAR17-mELdlnASWFqsXBjAqcJOucuH1JuSXXvWxxyQl9xUNfWKSQFAk_DfTM

Kannatusjäsen -yrityksemme Aromainsel ilmoittaa:


Luonnolliset kasviöljyt – seminaari


Luonnolliset, kylmäpuristetut kasviöljyt sisältävät ainesosia, jotka ovat elintärkeitä sekä fyysiselle hyvinvoinnillemme että psyykkiselle tasapainollemme. Luonnollisia kasviöljyjä käytetään ruoanlaittoon, ravintolisinä sekä ihonhoidossa.

Erityisesti monityydyttymättömät rasvahapot sekä muut ainutlaatuiset luonnollisten kasvirasvojen aineosat tekevät jokaisesta kasviöljystä oman käyttöalueensa ekspertin. Mitä rikkaampia öljyt tyydyttyneistä ja yksinkertaisesti tyydyttyneistä rasvahapoista ovat, sitä vakaampia ja ihon perushoitoon sopivampia ne ovat. Mitä enemmän öljyt sisältävät tyydyttämättömiä rasvahappoja, sitä tehokkaampia ne ovat esim. haavojenhoidossa.

Tässä seminaarissa opit erottamaan luonnolliset kasviöljyt toisistaan ja käyttämään niitä oikein valittuna eri tilanteissa;  olipa kyseessä ihonhoito, kehon oman puolustuskyvyn vahvistaminen, hormonitoiminnan, sydämen ja verenkierron tasapainotus, mielen tukeminen ja valmistautuminen esim. sädehoitoon jne.

Tampereella 26.08.2023 kello 9 – 17 (tunnin mittainen lounastauko)

Hinta: € 164 (sis. materiaalin, kurssilla käytetyt kasviöljyt sekä juomat & hedelmät)


Luonnolliset kasviöljyt – seminaari – Aromainsel.fi

 

Yhdistyksen jäsenet saavat 5 % alennuksen seminaarista.

 

Ilmoittaudu: paeivi@aromainsel.com

Osallistujia voidaan ottaa rajoitettu määrä. 

Kevätväsymyksen avuksi appelsiinin eteeristä öljyä

Appelsiini / Citrus sinensis

Appelsiini on alun perin kotoisin Kaakkois-Aasiasta, missä sitä on viljelty tuhansia vuosia. Appelsiinin eteerinen öljy valmistetaan puristamalla tuoreen hedelmän kuoresta. Appelsiini on raikas, rentouttava, mielialaa kohottava ja hermostuneisuutta vähentävä. Se lievittää vatsa- ja kuukautiskipuja sekä edistää ruoansulatusta. Hierontaöljyissä ja kylvyssä käytettynä appelsiini voi vähentää turvotusta ja ummetusta. Appelsiini antaa energiaa ja kohottaa mielialaa. Appelsiinin eteerisessä öljyssä on makean raikas ja energinen tuoksu. Appelsiiniöljy lämmittää, piristää ja lisää rohkeutta, mutta samalla myös rauhoittaa ja hillitsee stressiä. Mitä loistavin öljy kevätväsymyksen selättämiseen siis!

Appelsiinin eteeristä öljyä käytettäessä on hyvä huomioida, että öljy on fototoksinen eli se herkistää ihoa auringonsäteilylle. Älä siis käytä appelsiinin eteeristä öljyä (äläkä muutakaan sitrusöljyä) kun aiot oleilla auringossa. Appelsiini sopii kuitenkin käytettäväksi myös kesäaikaan iltaöljynä, sillä yön aikana eteeriset öljyt kyllä ennättävät poistumaan elimistöstä.

RESEPTIVINKKI - Aurinkoinen jalkakylpy. Voit valmistaa itsellesi esimerkiksi ihanan pirteän ja rentouttavan lämpimän jalkakylvyn appelsiinin eteerisestä öljystä, lorauksesta kasviöljyä ja merisuolaa. Tarvitset: vadin, kaksi käsipyyhettä, neutraalintuoksuista kasviöljyä esimerkiksi auringonkukansiemenöljyä, merisuolaa sekä laadukkaan appelsiinin eteerisen öljyn.

Suojaa lattia käsipyyhkeellä. Täytä vati lämpimällä vedellä ja lisää joukkoon 2 ruokalusikallista merisuolaa. Lisää ruokalusikalliseen (n. 15ml) esimerkiksi auringonkukansiemenöljyä 2-3 tippaa appelsiin eteeristä öljyä ja lotrauta öljyseos vatiin. Ota toinen pyyhe käden ulottuvillesi jalkojen kuivaamista varten. Upota jalat tuoksuvaan kylpyveteen, sulje silmät ja nauti.

Luontaishoitojen päivä vuosittain 23.1. 

Luontaishoitojen päivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista luontaishoidoista.  Suomen Aromaterapeutit ry osallistuu Luontaishoitojen päivään omalla kampanjoinnillaan.

Luontaishoidot saivat oman vuotuisen teemapäivän Suomeen ensimmäistä kertaa 23. tammikuuta 2021. Teemapäivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista hoidoista, joilla on monta nimeä luontaishoitojen lisäksi - kuten täydentävät hoidot, vaihtoehtoiset hoidot, CAM-hoidot (Complementary and Alternative Medicine) ja Hyve-hoidot (hyvinvointia ja terveyttä edistävät hoidot).

Oman teemapäivän luominen on tärkeä askel kohti asiallisempaa keskustelukulttuuria sekä mahdollisuus syventää tietoutta muun muassa kuluttajien oikeudesta mennä luontaishoitoihin ja kertoa avoimesti terveydenhuollon ammattihenkilöille käyttämistään luontaishoidoista osana itsehoitoaan sekä koulutettujen ammatinharjoittajien oikeudesta tehdä työtä luontaishoitajana.

Luontaishoitojen päivän idean keksimisen jälkeen Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on halunnut toteuttaa päivän yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Yhteistyötä tekevässä Luontaishoitojen päivän suunnitteluryhmässä ovat mukana lisäksi Suomen Terveysjärjestö STJ ry, Luontaishoitoalan Foorumi ry  ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry. Tarkoitus on kannustaa yhdessä muita alan toimijoita, yrittäjiä, mediaa ja kuluttajia omalta osaltaan levittämään tietoa luontaishoidoista erityisesti teemapäivänä, jolloin yhdessä mahdollistamme yhteiskunnan avautumista luontaishoitojen valtavaan mahdollisuuteen vaikuttaa kansalaisten hyvinvointiin ja itsehoitoon.

Täältä voit seurata meitä Instagramissa: https://www.instagram.com/suomen_aromaterapeutit/

ja täältä Facebookissa: https://www.facebook.com/suomenaromaterapeutit

Kiitos kun seuraat ja olet mukana, haluamme tutustuttaa sinut aromaterapian saloihin ja oppia yhdessä lisää.