Ajankohtaista

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 29.11.2022 On Line -kokouksena Zoom-ohjelmistolla. Olemme yhdistyksenä aloittaneet toimintamme vasta vuoden 2021 lopulla, joten meillä ollut vielä esiteltävänä toimintakertomusta, koska ensimmäinen tilikautemme päättyy vasta tämän vuoden lopulla. Vuosikokouksessa tehtiin kuitenkin vuoden 2023 hallituksen henkilövalinnat sekä esiteltiin ja hyväksyttiin uusi toimintasuunnitelma vuodelle 2023.

Kevätväsymyksen avuksi appelsiinin eteeristä öljyä

Appelsiini / Citrus sinensis

Appelsiini on alun perin kotoisin Kaakkois-Aasiasta, missä sitä on viljelty tuhansia vuosia. Appelsiinin eteerinen öljy valmistetaan puristamalla tuoreen hedelmän kuoresta. Appelsiini on raikas, rentouttava, mielialaa kohottava ja hermostuneisuutta vähentävä. Se lievittää vatsa- ja kuukautiskipuja sekä edistää ruoansulatusta. Hierontaöljyissä ja kylvyssä käytettynä appelsiini voi vähentää turvotusta ja ummetusta. Appelsiini antaa energiaa ja kohottaa mielialaa. Appelsiinin eteerisessä öljyssä on makean raikas ja energinen tuoksu. Appelsiiniöljy lämmittää, piristää ja lisää rohkeutta, mutta samalla myös rauhoittaa ja hillitsee stressiä. Mitä loistavin öljy kevätväsymyksen selättämiseen siis!

Appelsiinin eteeristä öljyä käytettäessä on hyvä huomioida, että öljy on fototoksinen eli se herkistää ihoa auringonsäteilylle. Älä siis käytä appelsiinin eteeristä öljyä (äläkä muutakaan sitrusöljyä) kun aiot oleilla auringossa. Appelsiini sopii kuitenkin käytettäväksi myös kesäaikaan iltaöljynä, sillä yön aikana eteeriset öljyt kyllä ennättävät poistumaan elimistöstä.

RESEPTIVINKKI - Aurinkoinen jalkakylpy. Voit valmistaa itsellesi esimerkiksi ihanan pirteän ja rentouttavan lämpimän jalkakylvyn appelsiinin eteerisestä öljystä, lorauksesta kasviöljyä ja merisuolaa. Tarvitset: vadin, kaksi käsipyyhettä, neutraalintuoksuista kasviöljyä esimerkiksi auringonkukansiemenöljyä, merisuolaa sekä laadukkaan appelsiinin eteerisen öljyn.

Suojaa lattia käsipyyhkeellä. Täytä vati lämpimällä vedellä ja lisää joukkoon 2 ruokalusikallista merisuolaa. Lisää ruokalusikalliseen (n. 15ml) esimerkiksi auringonkukansiemenöljyä 2-3 tippaa appelsiin eteeristä öljyä ja lotrauta öljyseos vatiin. Ota toinen pyyhe käden ulottuvillesi jalkojen kuivaamista varten. Upota jalat tuoksuvaan kylpyveteen, sulje silmät ja nauti.

Luontaishoitojen päivä 23.1. 2022

Luontaishoitojen päivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista luontaishoidoista.  Suomen Aromaterapeutit ry osallistuu Luontaishoitojen päivään omalla kampanjoinnillaan.

Luontaishoidot saivat oman vuotuisen teemapäivän Suomeen ensimmäistä kertaa 23. tammikuuta 2021. Teemapäivän tarkoitus on tuoda kansalaisille lisää tietoa ja ymmärrystä jo laajasti suomalaisten käytössä olevista hoidoista, joilla on monta nimeä luontaishoitojen lisäksi - kuten täydentävät hoidot, vaihtoehtoiset hoidot, CAM-hoidot (Complementary and Alternative Medicine) ja Hyve-hoidot (hyvinvointia ja terveyttä edistävät hoidot).

Oman teemapäivän luominen on tärkeä askel kohti asiallisempaa keskustelukulttuuria sekä mahdollisuus syventää tietoutta muun muassa kuluttajien oikeudesta mennä luontaishoitoihin ja kertoa avoimesti terveydenhuollon ammattihenkilöille käyttämistään luontaishoidoista osana itsehoitoaan sekä koulutettujen ammatinharjoittajien oikeudesta tehdä työtä luontaishoitajana.

Luontaishoitojen päivän idean keksimisen jälkeen Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry on halunnut toteuttaa päivän yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Yhteistyötä tekevässä Luontaishoitojen päivän suunnitteluryhmässä ovat mukana lisäksi Suomen Terveysjärjestö STJ ry, Luontaishoitoalan Foorumi ry  ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry. Tarkoitus on kannustaa yhdessä muita alan toimijoita, yrittäjiä, mediaa ja kuluttajia omalta osaltaan levittämään tietoa luontaishoidoista erityisesti teemapäivänä, jolloin yhdessä mahdollistamme yhteiskunnan avautumista luontaishoitojen valtavaan mahdollisuuteen vaikuttaa kansalaisten hyvinvointiin ja itsehoitoon.

Joulukalenteriarvonta on päättynyt ja onnetar arponut voittajan.

Suomen Aromaterapeutit ry:n hallitus kiittää kaikkia somessa joulukalenteriimme osallistuneita! Yhteensä kommentteja teiltä tuli ainakin 800 kappaletta, ja tuplasimme myös seuraajamäärämme, joka on vielä vaatimaton, mutta ihanasti teitä tulee lisää koko ajan.

Kommenteissa oli myös välillä kivoja kysymyksiä ja juttuja, joista inspiroiduimme ja keräämmekin niistä pienen koonnin tässä lähiaikoina.

Me onnittelemme lämpimästi voittajaa, Raija Passia, joka voitti itselleen kannatusjäsen-yrityksemme, Frantsilan luomutilan lahjoittaman, 100 euron lahjakortin. Kaunis kiitos myös Frantsilan Virpille.


Täältä voit seurata meitä Instagramissa: https://www.instagram.com/suomen_aromaterapeutit/

ja täällä Facebookissa: https://www.facebook.com/suomenaromaterapeutit

Kiitos kun seuraat ja olet mukana, haluamme tutustuttaa sinut aromaterapian saloihin ja oppia yhdessä lisää.